Marianne Thieme als kanarie in een kolenmijn

Het fossiele denken gedurende lange tijd heeft er voor gezorgd tijd zo’n beetje alle verzamelde reserves aan klassieke brandstoffen erdoor zijn gejaagd.

De honger in de wereld is niet het gevolg is van te weinig voedselproductie, maar van verkeerde voedselverdeling en -verspilling. En de strijd om water is er niet een van de verre toekomst……….

Marianne Thieme en Ewald Engelen waarschuwen tegen de onhoudbaarheid van de huidige politieke en financiële keuzes. Als een kanarie in de kolenmijn signaleren zij gevaren die onze toekomst bedreigen.

De meeste politici en wetenschappers kiezen voor marginale veranderingen binnen de status quo waarbinnen we ons richten op meer economische groei en meer vrijhandel. Thieme & Engelen pleiten voor een radicale koerswijziging. Die eerste vanuit ecologisch oogpunt, de laatste vanuit economisch perspectief. Ze komen tot een gemeenschappelijke conclusie: het financiële systeem en het politieke stelsel zijn volledig vermolmd. Plan B is onontkoombaar.

Marianne Thieme (1972) is fractievoorzitter in de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren, jurist, dierenrechten- en milieuactivist en publicist. In 2002 richtte ze samen met anderen de Partij voor de Dieren op.

Ewald Engelen (1963) is hoogleraar financiële geografie aan de UvA, waar hij onderzoek doet naar het mondiale financiële stelsel. Als publicist en activist is hij bekend van zijn kritiek op de euro en op TTIP, het handelsverdrag tussen Amerika en Europa.

Lees ook:Marianne Thieme wordt full time veganiste
Lees ook:Marianne Thieme boekt mooi succes: geen subsidies meer naar stierengevechten
Lees ook:Marianne Thieme vindt dat chaos Philippijnen onze schuld is
Lees ook:Marianne Thieme en haar fractiegenoten gaan geen trouw zweren aan Koning Willem Alexander
Lees ook:Marianne Thieme roept groene kopers voor natuurgebieden op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>