Rose, de grootmoeder van Rosita Steenbeek

In haar jongste boek vertelt Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder Rose, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 haar hart verliest aan een Nederlandse dominee.

Rose en haar man Gerhard vestigen zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam: de ideale plek om haar kinderen de harmonieuze jeugd te geven die voor haarzelf zo wreed werd verstoord……

In de jaren ’30 waaiert haar joodse familie uit over de wereld, op de vlucht voor Hitlers antisemitische bewind, maar sommigen weigeren Duitsland te verlaten.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei, haar verjaardag, ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt.

Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie aan verschillende kanten van het front terecht.

‘Rose’ is een verhaal over een grote liefde tussen 2 mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.

Lees ook:Rabbijnen belonen Angela Merkel met Lord Jakobovits Prijs
Lees ook:Ruim helft Duitse soldates kreeg te maken met seksuele intimidatie
Lees ook:Gelauwerde verzetsvrouw Atie Ridder-Visser (100) overleden
Lees ook:Duitse Defensie met vrouw aan ‘t hoofd wordt gezinsvriendelijk
Lees ook:IS bedreigt Angela Merkel in video

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>