Preview: Jojanneke achter de deuren van sekswerkers

In de docu-reality-serie ‘Jojanneke in de Prostitutie’ wil de TV-maakster voor eens en altijd ontdekken wat zich nu écht afspeelt achter de deuren van peeskamers, thuisprostituees en seksclubs.

Is legale prostitutie een liberale verworvenheid die met hand en tand verdedigd moet worden? Of eerder een criminele business waarin veel meer gedwongenheid plaatsvindt dan aangenomen?

Het resultaat: een unieke, alarmerende kijk in de wereld van betaalde seks, meldt de EO.

Sinds de legalisering in 2000 lijkt gedwongenheid vaker voor te komen dan wij denken, maar is dat ook echt zo?

Vragen als ‘Hoe normaal is het beroep van prostituee’? En ‘Wie verdient het meest aan dit werk’? komen aan bod in de serie. Maar ook: Hoe zijn de arbeidsomstandigheden voor prostituees zelf? Welke invloed hebben internet en porno op prostitutie? En hoe vrij is de keuze voor dit beroep eigenlijk: een branche waarin binnen Nederland jaarlijks een slordige 2 miljard euro omgaat.

Jojanneke spreekt met tientallen prostituees, (ex)pooiers, (s)exploitanten, lovergirls, politie, justitie, marechaussee, advocaten en rechters. Daarnaast wordt undercover getest hoe het er in de seksbranche aan toe gaat.

Jojanneke van den Berge had sinds haar studie al de wens om het onderwerp prostitutie en mensenhandel te onderzoeken. De EO heeft als doel o.a. om maatschappelijk relevante thema’s op de kaart te zetten en daarin vonden ze elkaar.

‘Jojanneke in de Prostitutie’, dinsdagen 6, 13, 20 en 27 januari 2015 om 22.00 uur bij de EO op NPO 3.

Lees ook:Jojanneke van den Berge voor de EO in de prostitutie
Lees ook:Jojanneke van den Berge naar EenVandaag
Lees ook:Jojanneke: hoe vrijwillig heet vrijwillig op De Wallen?
Lees ook:‘Pooier zoekt slet’ van EO vandaag op voorpagina METRO
Lees ook:Decolleté Jojanneke v/d Berge ‘weggeshopt’ voor EO-blad VISIE

1 Reacties // Reageer

One thought on “Preview: Jojanneke achter de deuren van sekswerkers

  1. MR1980

    Meh.. De EO is vaak negatief over prostitutie in Nederland. Ik heb m’n twijfels bij deze reportage/onderzoek. Online krijgt Jojanneke de volle laag van prostituees op de Wallen. Veel vrouwen die het vak leuk vinden, zijn niet benaderd. Ook hebben veel hoeren Jojanneke nog nooit op de Wallen gezien. Erg vreemd voor iemand die 2 jaar in de prostitutie is gedoken..

    Laatst las ik een interessant interview online met een mannelijke sex werker. Aanrader, hier is de link: http://www.amsterdamredlightdistricttour.com/interview-with-a-male-prostitute-in-amsterdam/

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>