Jojanneke van den Berge voor de EO in de prostitutie

Door de ogen van voormalig PowNed-verslaggeefster Jojanneke van den Berge kijkt het publiek mee in de wereld van legale prostitutie en mensenhandel.

Van den Berge heeft met een EO-redactieteam 2 jaar aan de reeks gewerkt. Die tijd was nodig om relaties te leggen en vertrouwen te winnen.

Dat meldt Spreekbuis.nl.

Om antwoorden te vinden op haar vragen, spreekt Van den Berge met tientallen prostituees, (ex)pooiers, seks-exploitanten, lovergirls, politie, justitie, marechaussee, advocaten en rechters.

Daarnaast wordt in het programma undercover getest hoe het er in de seksbranche aan toe gaat.

De EO is niet bang voor opzeggingen van leden. “We leggen uiteraard in EO VISIE uit waarom we dit programma maken”, vertelt woordvoerder Debora de Groot. “Deze reeks documentaires past goed bij onze missie, we willen zichtbaar maken wat er speelt in de maatschappij.”

Jojanneke van den Berge wil al sinds haar studie het onderwerp prostitutie en mensenhandel grondig onderzoeken. Vanuit haar wens om maatschappelijk relevante thema’s op de kaart te zetten, hebben de EO en Van den Berge elkaar gevonden.

‘Jojanneke in de prostitutie’ in 4 delen van 45 minuten uitgezonden op 6, 13, 20 en 27 januari 2015 om 22.00 uur bij de EO op NPO 3.

Lees ook:Jojanneke van den Berge naar EenVandaag
Lees ook:Jojanneke van den Berge maakt hoerenlopers voorzichtiger
Lees ook:Preview: Jojanneke achter de deuren van sekswerkers
Lees ook:Decolleté Jojanneke v/d Berge ‘weggeshopt’ voor EO-blad VISIE
Lees ook:Groen Links-jongeren vinden Jojanneke van den Berge een moraalridder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>