Goedele Liekens gaat Britse kinderen sekslessen geven via school TV

Goedele Liekens krijgt haar eigen programma op de Britse zender Channel 4, namelijk ‘Sex in class’.

Zoals de titel al aangeeft, wordt het een programma over seksuele opvoeding op Britse scholen……..

Het gaat hard voor Liekens. Afgelopen voorjaar trok ze nog naar Nederland om er het programma “Divorce hotel” te presenteren waarbij ze koppels hielp om in één weekend te scheiden. Binnenkort steekt ze het Kanaal over om in Groot-Brittannië seksuele opvoeding te geven aan Britse tieners in het programma ‘Sex in class’, zo schrijft The Guardian.

In het programma gaat de voormalige miss België zowel op school als thuis op bezoek bij Britse tieners van 15 en 16 jaar. Samen zullen ze thema’s als relaties, seks en liefde aankaarten. Ook de ouders worden erbij betrokken. Liekens toont zich ambitieus: op termijn moet het programma leiden tot de introductie van seksuele opvoeding als volwaardige eindterm in het Britse onderwijs.

“De manier waarop ze de wereld en seksuele opvoeding bekijkt, zal zelfs met de ruimdenkendste Britse leerkracht tot een heuse cultuurclash leiden”, meent Liam Humphreys van Channel 4. “Sommige zaken die in andere landen volstrekt normaal zijn, zullen de grenzen van het aanvaardbare bij ons verleggen. Toch houdt alles wat ze zegt steek.”

“Het Verenigd Koninkrijk is al veel te lang veel te preuts”, citeert The Guardian Liekens. “Seksuele opvoeding in Britse scholen is hopeloos verouderd. Tegelijk heeft Engeland het hoogste aantal tienerzwangerschappen van heel Europa. Nu begint men eindelijk in te zien dat het belangrijk is jongeren al op vroege leeftijd over gevoelens, relaties in seks in te lichten.”

Voorlopig staat enkel een pilootaflevering van 1 uur vast. Als die succesvol blijkt, wil Channel 4 het programma tot een serie laten uitgroeien.

Lees ook:Goedele Liekens is met ‘Sex in Class’ doorslaand succes in Engeland
Lees ook:Goedele Liekens gaat seksuele voorlichting maken voor het Britse Channel 4
Lees ook:‘Alles is porno’: seksuologe Sharon Lamb pleit voor ethische seks
Lees ook:Goedele Liekens terug op Nederlandse televisie
Lees ook:Goedele Liekens en haar 2e carrière op de Nederlandse TV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>