Goedele Liekens en haar 2e carrière op de Nederlandse TV

Goedele Liekens (51) is aan een 2e carrière begonnen in Nederland.

De Vlaamse seksuologe / relatiedeskundige presenteert
Divorce Hotel op RTL 4.

“Bij ons rollen de stellen niet ruziënd over de grond.”

Aldus bericht TELEVIZIER deze week.

Scheiden is voor niemand leuk, maar als het dan toch moet, dan kun je er maar beter het beste van maken. Iets wat de koppels die logeren in Divorce Hotel tot nu toe niet zelf lukte.

Deze voormalige echtelieden gaan niet goed uit elkaar, en zo komt Goedele Liekens om de hoek ­kijken. De Vlaamse seksuologe gaat een weekend met de stellen aan de slag, met als doel de scheiding weer op de rails te krijgen.

Het lijkt nog knap ingewikkeld om zo’n onderliggende reden van een ruzie naar boven te krijgen. “Het is een vak hè?”, lacht de Vlaamse. “Gelukkig ben ik psycholoog van beroep. Mensen denken bij mij automatisch aan seks, maar ik ben ook gespecialiseerd in relaties. Ik zit daar niet zomaar als de presentator in dit programma.”

Goedele staat er niet alleen voor in Divorce Hotel; RTL 4 stuurt een heel leger van experts op de stellen af. Zakenvrouw Annemarie van Gaal fungeert als professionele bemiddelaar, taxateurs hangen een prijskaartje aan alle ­bezittingen van de echtparen en beide kampen nemen hun eigen advocaat mee. En dat heeft effect.

“Als ik in België werk, denken ze in Nederland dat ­ik niks doe en andersom”, vertelt Goedele. “De afgelopen 15 jaar heb ik van alles en nog wat gedaan in België: talkshows, debatprogramma’s en reportages. Nu heb ik gekozen voor Nederland. Ik werk hier graag vanwege jullie mentaliteit. Die wordt door Belgen vaak gezien als arrogant, maar ik vind het oprecht en eerlijk.”

De Vlaamse manier vind Goedele juist achterbaks. “Daarbij ben ik 50 geworden en heb ik me voorgenomen alleen nog maar dingen te doen die ik plezant en ­boeiend vind. Daar vallen ‘Divorce Hotel’ en straks ‘Sex Academy’ met Nicolette ­Kluijver onder. Of ik nooit genoeg krijg van praten over seks? Dat zou hetzelfde zijn als een kok die tulpenbollen gaat kweken. Nee natuurlijk krijg ik hier geen genoeg van, ik durf zelfs te zeggen dat het met de jaren alleen maar interessanter wordt.”

Lees ook:Goedele Liekens terug op Nederlandse televisie
Lees ook:Goedele Liekens noemt reacties op haar borsten seksistisch
Lees ook:Goedele Liekens verovert met ‘Das Vagina Buch’ nu ook de Duitsers
Lees ook:Goedele Liekens gaat Britse kinderen sekslessen geven via school TV
Lees ook:Goedele Liekens gaat seksuele voorlichting maken voor het Britse Channel 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>