Iris Hannema deelt haar avonturen als vrouw alleen op reis

Draag als vrouw een trouwring en zeg in geval van nood dat je kickbokser bent.

Het zijn adviezen van de vele reistips van journaliste Iris Hannema uit ‘Miss yellow hair, hello!’ over haar bizarre avonturen in het Midden-Oosten, de Amazone, de trein naar Beijing, een rammelbak in West-Afrika en andere ongewone plekken…..

Daarover schrijft vandaag METRO.

Haar boek gaat over écht reizen. Het zijn de rauwe, geestige en absurde avonturen van een reisjournaliste en wereldreizigster.

Geen reisverhalen waarbij je verlekkerd kunt wegdromen naar exotische vakantiebestemmingen. Want ziek word je toch wel, kamperen doe je in Benin óp de auto, aan corrupte politie in Colombia ontkom je niet, de tijdelijke liefde bedrijf je in Iran midden in de woestijn, en goden vereren met sambaballen is op Cuba heel gewoon. Als je niet van plan bent zelf op reis te gaan, geeft dit boek alle reden om thuis te blijven.

Maar als je wilt weten hoe het is om als vrouw alleen in vreemde oorden te geraken en al het bijzondere daarvan te ervaren is ‘Miss yellow hair, hello!’ een aanrader.

Iris wil nog naar Saoedi-Arabië, vertelt ze in METRO, maar daar kun je alleen op zakelijke uitnodiging een visum krijgen en mag je als vrouw niet alleen op pad.

“En ik zou nog supergraag naar Mekka willen om de Hadj te doen. Dat kan niet als niet-moslim, maar voor het avontuur, voor een goed verhaal of een nieuw boek, zou ik me wel willen bekeren. En ik wil nog naar de rijke sjeiks in Koeweit. En naar Nigeria en Ethiopië. Maar ook naar Hawaï. Ik vind Amerika heel vet. Het begint langzamerhand aftands te worden. Ze willen het niet toegeven, maar je merkt dat ze op hun retour zijn. En dat is juist mooi.”

Miss yellow hair, hello! from Iris Hannema on Vimeo.

Lees ook:IRIS: de kleurrijkste bejaarde op aarde
Lees ook:Verfilming van boek ‘Daglicht’ met Angela Schijf is bioscoophit
Lees ook:Onderneemster Marlies Dekkers is klaar voor een nieuwe (door-) start
Lees ook:Ook erg: Miss Moslima
Lees ook:Iris van Herpen krijgt ANDAM Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>