Vlindertje is terminaal ziek en doet zichzelf op haar verjaardag euthanasie cadeau

Vanaf haar 16e weet Priscilla dat ze erfelijk belast is met dezelfde ziektes als haar moeder.

Ze wil zichzelf deze lijdensweg besparen en verdiept zich al jong in de mogelijkheden van euthanasie, voor als de tijd daar is………..

Ondertussen geniet Priscilla enorm van het leven en viert ze iedere dag (en nacht). Ze is bekend en geliefd in het uitgaansleven rond het Leidseplein waar haar bijnaam Vlindertje is.

Ze heeft veel vrienden en vriendinnen die haar steunen terwijl ze zich met zijn allen voorbereiden op haar naderende dood. Priscilla geeft vlak voor haar euthanasie een spetterend verjaardags- en afscheidsfeest. Daarna gaat ze, zoals ze het zelf zegt, ‘naar haar moeder toe’.

‘Nachtvlinder’ is een portret door Peter Bosch van een jonge vrouw die bewust kiest voor haar levenseinde..

Priscilla: “Ik wil vrolijk uit het leven stappen op mijn manier. Ik word liever 26 en dat ik als mezelf het leven verlaat dan dat ik 30 word na een lijdensweg.”

De documentaire laat zien hoe Priscilla tot haar keuze is gekomen en hoe ze met anderen naar de euthanasie toeleeft. Haar vrienden en vriendinnen hebben het moeilijk met haar keuze maar respecteren haar en steunen Priscilla tot het einde. Haar tweede moeder, de Amsterdamse marktkoopvrouw Tante Mar, heeft er vrede mee. “Ik ben heel dankbaar dat de artsen hebben toegestemd, anders had het wel eens raar kunnen lopen. Dit is zoals Priscilla het wilde.”

Lees ook:Gerrit Zalm transformeert naar hoerenmadam en vertelt over ‘women on top’
Lees ook:Boegbeeld vrijwillige euthanasie in de VS dit weekend overleden
Lees ook:Tanja Jess & Anousha Nzume 5 dagen op TV over moedersterfte
Lees ook:De Moedermonologen: Nederlandse dochters over hun moeders
Lees ook:Tips voor onderneemsters van selfmade miljardaire Sara Blakely

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>