Wat maakt het verschil tussen de midwife-crisis anno 1983 en anno 2013?

Antwoord op bovenstaande vraag: het internet!

Misschien waren het de extra 2,5 kilo die ik was aangekomen. Misschien was het omdat ik dezelfde leeftijd zou bereiken die mijn moeder had toen ze stierf. Misschien kwam het omdat na bijna 20 jaar huwelijk mijn man en ik elkaar niets meer te vertellen hadden. Maar toen ik een anoniem online onderzoek ‘Huwelijk in de 21ste eeuw’ in mijn inbox zag, wist ik nog niet hoezeer dat mijn leven zou veranderen. 

In de jaren ’80 worstelde je in je eentje met een ouder worden en de midlifecrisis. Daar betrok je hooguit een paar goede vriendinnen bij. In ‘Recept voor een goed huwelijk’ wordt aangetoond dat internet alles veranderd heeft……..

En toen opeens was ik bezig vragen te beantwoorden:
7. Soms zeg ik hem dat hij snurkt wanneer hij dat niet doet, zodat hij in de logeerkamer gaat slapen en ik het hele bed voor mezelf heb 32. Dat, als we er niet op letten, het mogelijk is om elkaar te vergeten’ 61. Chet Baker in de cassettespeler. Hij was paprika aan het snijden voor de salade. Ik keek naar die handen en dacht: ik ga kinderen van deze man krijgen.

Dit boek, doorspekt met Facebook-updates, e-mailtjes en chatlogs, is een mix van pop culture, bijtende humor en emotionele momenten. Het hoort in de vrouwenfictie-canon thuis, naast ‘Het dagboek van Bridget Jones’ van Helen Fielding, ‘Vallen en opstaan’ van Anna Maxted en ‘Hoe krijgt ze het voor elkaar ‘van Allison Pearson.

Auteur Melanie Gideon (geboren in Rhode Island, Amerika) studeerde journalistiek, heeft in de reclame gezeten en voor een bedrijf gewerkt dat een van de eerste supercomputers produceerde. Haar favoriete baan was bij een kruidenapotheek.

Melanie Gideon is de auteur van The New York Times-bestseller ‘The Slippery Year’ en van 3 young adult boeken. Ze schrijft o.a. voor The New York Times, San Francisco Chronicle, More, Shape, Marie Claire, London Times en de Daily Mail. ‘Recept voor een gelukkig huwelijk’ is haar debuutroman.

Lees ook:Ex hoofdredacteur Jill Abramson van NYT houdt haar ‘Times Tattoo’
Lees ook:Grace Jones breekt beloftes en schrijft memoires
Lees ook:New York Times hoofdredacteur Jill Abramson plots opgestapt
Lees ook:Zwangere prima ballerina danst door tot eerste weeën
Lees ook:Varken Hamlet gaf Melanie haar leven terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>