Madeleine Albright: ‘Voor vrouwen is het er niet simpeler op geworden sinds hun emancipatie’

“Voor vrouwen is het er niet simpeler op geworden sinds de emancipatie en feministische golf. Vroeger dachten vrouwen ‘we kunnen het niet en nu moeten ze alles doen.

Ondanks dat vrouwen multitaskers zijn en uitstekend in staat verschillende dingen gelijk te doen is het niet makkelijk……”

Aldus de Madeleine Albright, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de V.S. in De Telegraaf. 

Dat vrouwen nog steeds niet op het niveau zitten van mannen qua banen, is ook de schuld van de dames zelf, zegt Albright.

“Er is een enorme druk om te presteren. Vooral door onderlinge strijd tussen de vrouwen. Je hebt juist als vrouw hulp nodig van elkaar. Ik zeg altijd ‘er is een speciaal plekje in de hel voor vrouwen die elkaar niet helpen’. Ze lijden aan het Queen-be-complex, ze willen allemaal de koningin zijn. Een vrouw neemt niet zo gauw een vrouw aan. Misschien dat jaloezie een rol speelt. Vrouwen veroordelen elkaar juist, niet de mannen, maar de vrouwen gunnen elkaar niets.”

Zelf zet zij zich al jaren in voor vrouwenzaken. Ze hoopt dat haar opvolgster Hillary Clinton nog een termijn blijft en zal haar ook steunen als die gaat voor het eerste vrouwelijke presidentschap van de VS.

In ‘Praagse Lente’ onthult Madeleine Albright hoe ze als christelijk opgevoed meisje, pas op 59-jarige leeftijd ontdekte dat ze van een Joodse familie afkomstig was.

Op de TED-conferentie waarin ze bepleit dat vrouwen elkaar helpen!

Lees ook:Echte powervrouwen laten de volgende zaken wel uit hun bolle hoofdje
Lees ook:Bloody shame: vrouwen pesten vooral elkaar op de werkvloer
Lees ook:Hillary Clinton in Nederland stukken populairder dan in de VS
Lees ook:Waarom wordt een man met ontbloot bovenlijf niet gearresteerd en een vrouw wel?
Lees ook:Meer mannen in de kinderopvang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>